duminică, 14 decembrie 2008

"Jersey girl"


Makes you wanna think about it!

Tocmai am terminat de vizionat acest film romantic, usor de digerat si totusi.... m-a pus rau pe ganduri. Este vorba de un barbat, Ben Affleck, care se indragosteste nebuneste de o femeie, Jennifer Lopez. Acestia au parte de o relatie foarte frumoasa impreuna, relatie ce da rodul unui copil. Pe parcursul sarcinii, Ollie, personaj interpretat de Affleck, se pierde in pasiunea sa pentru job si incepe sa se schimbe si sa uite adevaratele valori ale relatiei. Sotia moare in timpul nasterii, iar la scurt timp, rapus de tragedie, Oliie isi pierde si job-ul. Astfel, totul este pierdut pentru el. Si totusi...

Doamne, ce mult imi doresc un copil! Ce poate fi mai frumos decat rodul unei iubiri? Ce iti poti dori mai mult pe lumea asta decat sa iti petreci fiecare clipa de timp liber alaturi de o fiinta care sa te strige "Tata"? Cui poti darui mai multa dragoste decat copilului tau? Ce te poate bucura mai mult decat intrebarea de zi cu zi "Tati, dar de ce...?" Cine iti poate umple fiecare zi de mai multa bucurie si zambete sincere decat copilul tau spunandu-ti "Tati, te iubesc"/"Noapte buna tati"/"Buna dimineata, tati".

A avea un copil este totusi si o mare responsabilitate care implica maturitate din partea ambilor parteneri si care nu trebuie sa se intample decat atunci cand intre cei doi exista sentimente foarte puternice si comunicare pe masura. Dragostea trebuie sa fie foarte mare intre cei doi pentru ca cel mic sa poata creste intr-un mediu plin de iubire, liniste si totusi dinamism sentimental.

Un alt lucru la care acest film m-a facut sa ma gandesc este urmatorul: in viata, trebuie sa stii mereu sa apreciezi persoana de langa tine, sa ii arati ceea ce simti, sa traiti impreuna fiecare clipa ca si cum acea clipa nu se mai intoarce, sa reusesti sa dezvolti comunicarea la un nivel la care doar dintr-o privire sa stii ce gandeste cel de langa tine.

Concluzie: Ii acord filmului nota 8. Este un film usor, si totusi, plin de idei cotidiene puse intr-o lumina foarte reala de catre regizor. Il recomand celor care au uitat sa fie romantici, care au uitat sa ii spuna femeii de langa ei "Te iubesc", care au uitat ca o privire poate face totul si nu in ultimul rand celor care au pierdut persoana iubita si cred ca toate visele lor s-au terminat. Viata este frumoasa si mereu te poate lua pe neasteptate. Intotdeauna vei gasi ceva frumos de care sa te bucuri, omul fiind o fiinta fascinanta, care mereu te poate surprinde prin sentimente profunde, prin iubire neconditionata, prin pasiune covarsitoare, prin sinceritate si devotament.

5 comentarii:

Anonim spunea...

filmul nu mi-l amintesc prea bine.. intr-adevar nu poate sa fie ceva mai frumos decat un pitic pe care sa-l iubesti si care sa-ti bucure fiecare secunda din viata, sa-l vezi cum creste, sa incerci sa-l inveti tot ce stii, pacat ca nu e chiar asa usor... da' las' ca o sa vina si momentu' cand o sa te sun sa ieshim cu carucioarele in parc :P

Pitu's room spunea...

Looking forward to it!!
Poate facem o liniutza!! :)))

Anonim spunea...

si totul incepe cand il simti cum da din picioare in burtica..si "tati" pune urechea sa il "auda"..si apoi primul cuvant ..primul pas..primul zambet iti vor ramane in minte mereu.
sa ii iei manutza cand are cateva luni..e atat de mica si dragutza..

primul fulg de nea de care se bucura..primul brad de craciun care il fascineaza..primul Mos care vine sa ii aduca cadouri..momentul in care o sa puna ingerasul in varful bradului tinut in brate de "tati"..

totul pare atat de frumos cand ai de ce sa te bucuri cu adevarat. cand stii ca e un rodul iubirii tale.
sper ca o sa avem parte toti de o familie perfecta .. :D...until then..dreaming...

Anonim spunea...

Ce dragutz...imi place asa de mult cand aud barbati care au preocupari atat de inteligente...si familiste..cred ca esti un tip extraordinar..mi-ar placea sa te cunosc..si felicitari pentru modul in care gandesti..te pupic...daca vrei sa mai vb just let me know...kissis

Anonim spunea...

Nu mi-a facut impresie foarte buna filmul. Mi s-a parut mediocru si lipsit ce ceva care sa te impresioneze. Nu prea il apreciez pe Ben Affleck ca actor. De Jennifer Lopez nici nu mai vorbesc. Femeie mai snoaba si proasta ca ea nu cred ca exista in lumea asta. Noroc ca nu joaca prea mult in filmul asta.
Cat despre familie si copii...toate la timpul lor. E foarte important sa gasesti persoana potrivita inainte si sa astepti momentul potrivit. Suntem tineri acum si avem alte preocupari. O sa vina si vremea copiilor si a familiei.