luni, 5 ianuarie 2009

Ganduri muzicale 1 - Billy Paul - Me and Mrs. Jones


- Un suflet.

- Un copil.
- O mama.
- O sotie.
- Cea care iti sopteste dimineata, "Buna dimineata, iubitule!".
- Un inger care da din aripi.
- O ploaie usoara de primavara, intr-o zi insorita de Martie.
- Cea care iti tine companie in dansul pe aceasta piesa.
- Un zambet ce nimic nu il poate egala.
- Munti inalti, campii intinse, vai adanci, drumuri lungi fara sfarsit.
- Invatatoarea care te intreaba: "Ce facem copii azi?"
- Prietenii care iti fac surprize exact atunci cand nu te astepti.
- O noapte la lumina lumanarilor. Vin frantuzesc, servetele impaturite sub forma de diverse animale inaripate, branzeturi diverse, arome parfumate ce plutesc in aer, caldura suficienta intr-atata incat sa nu transpiri, un catel flocos ce zace letargic langa semineu, 2 porumbei in colivie asteptand linistiti venirea diminetii.
- Mos Craciun, Iepurasul de Paste, Mos Nicolae.
- Reactia de bucurie cand ii prinzi pe parinti punand cadourile sub brad, si realizezi ca de fapt "cel" care te bucura an de an sunt chiar ei.
- Natura, asa cum a creat-o Dumnezeu - MINUNATA!!
- Baie intr-o cascada mare si adanca intr-un peisaj uitat de lume.
- Calare pe un cal, pe o campie cu milioane de flori, de culori si arome diverse.
- Clipele cand zaci linistit in fata laptop-ului, cu o salata de fructe mare si proaspata in mana, uitandu-te la un film cu muzica de Hans Zimmer.
- Zambetele cu care ma trezesc in fiecare dimineata si cu care ma duc la somn in fiecare noapte, stiind ca si in ziua respectiva am realizat ceva maret.
- Studentul care asteapta sa plece toti si, imi spune cu o lumina sincera pe figura: "Va multumesc pentru ceea ce ma invatati, pentru modul in care ne percepeti si intelegeti si pentru fericirea si daruirea cu care veniti la ore".
- Bucatele gatite de bunica cu mult patos, cu daruire sufleteasca, bucate magice ce odata ajunje in cavitatea bucala, provoaca efecte demne de Merlin - adevarate minuni!
- Modul in care mama si bunica iti soptesc cu fiecare ocazie posibila "Te iubesc"!
- O palma calda plimbata pe crestet atunci cand ai gresit, copil fiind, din partea parintilor.
- Fericirea de pe chipul parintilor atunci cand, extaziat le comunici ca ai intrat la liceu, ca ai intrat la facultate, ca ai luat licenta, ca esti doctorand, ca esti profesor la o universitate de prestigiu.
- Amintirile placute legate de fostii colegi de liceu, pe care nu ii voi enumera, dar de care mi-o dor asa cum nu mi-a fost niciodata si pe care ii regret ca i-am pierdut ca prieteni din conjuncturi dependente si nu numai, de vointa mea.

Aceste ganduri au fost scrise fara a fi gandite nici macar o secunda, ci simtite, pe piesa de mai jos, piesa ce a fost pe Repeat. Acum, citind aceste ganduri, realizez ca e doar inceputul a unei idei noi. Vor mai fi articole unde, punand o singura piesa pe Repeat, chiar sunt curios ce iese din mine. Muzica are un efect magic si am de gand sa scot tot ce este mai profund in sufletul/mintea/personalitatea mea.


Billy Paul - Me and Mrs. Jones - http://www.youtube.com/watch?v=gylUqxkLJ6Q&feature=related