miercuri, 3 decembrie 2008

Body of lies


Luni seara am fost la CinemaPro extaziat de ideea de a urmari cel mai recent film al lui LeonardoDiCaprio - Body of lies.
Rezultatul nu a fost unul pe masura, asta si din cauza alimentarii cu diferite elemente. In primul rand, ma prezint ca orice om cu bun simt cu 15 minute inainte de inceperea spectacolului. Trec de bariera de la intrare si ma indrept catre standul de bauturi/floricele/etc. Ajuns acolo, analizez un pic situatia si realizez ca mi-ar lua exact 20 de minute pana sa mi se ia comanda. Ca un om rabdator ma asez la coada. Imi vine randul si dau comanda: o Cola la 0.75 (nu suport Cola dar nu prea aveam ce alege!) si o apa plata la jumate pentru a putea spala cofeina. Ma uit la ceas, mai erau exact 2 minute pana la inceperea filmului si ma indrept catre sala. In urma mea, potopul de oameni asteptand nerabdatori sa-si procure macar o punga de floricele!
Intru in sala si descopar ca aproape toata sala era plina! Imi caut locul si nederanjand pe nimeni ma asez. Incepe filmul: un Leonardo mult imbarbatit fata de primele sale filme, unde cu greu il distingeai intr-o gramada de femei. Tin sa precizez ca filmul nu exceleaza la nici un capitol, abordand un subiect tabu pentru zilele noastre: lupta serviciilor secrete impotriva terorismului. Se vede clar maniera de regizare a lui Ridley Scott, efecte multe, dialog tipic american, usoare urme de amuzament. Leonardo DiCaprio isi joaca bine rolul, dar nu creeaza ceva notabil. Ceea ce este de remarcat cu adevarat in acest film este aparitia unui personaj, pentru mine unul, necunoscut pana de curand, pe numele sau adevarat Mark Strong. Tipul e de-a dreptul STRALUCITOR in rolul sau. Iar costumatiile sale de-a lungul filmului sunt de-a dreptul INCREDIBILE. (ma intreb cine-a mai remarcat aspectul asta!). Russell Crowe afiseaza un rol sters, starea lui fizica isi arata clar varsta iar incercarea sa de a interpreta rolul de "bad guy" mi se pare cam esuata.
Bineinteles ca pe durata primelor 30 de minute din film (filmul tinand 2 ore jumate, cam mult dupa parerea mea!), din cauza cozii infernale de la bauturi, oamenii continuau sa intre si sa ii deranjeze pe cei din sala. Am reusit sa retin doar 2 genti primite peste ceafa, un fasait/stropit de suc de la persoana din spate, 24.000 de fosneli de hartii/plastice/deschideri de sticle, 4.000 de plescaituri/plimbari de maini prin punga de popcorn, si altele, astea in conditiile in care eram inconjurat de cateva sute de persoane. Sa nu uit, am primit si cel putin vreo 16 "pardon/ma scuzati/v-am lovit?" pe parcursul celor 2 ore si jumatate. Temperatura a fost ingrozitoare, prea multi oameni inghesuiti, imbuibati de cola/popcorn/nachos/chilli/snickers, arome ce nu aveau unde sa se evapore decat in simturile noastre si sa ne declanseze reactii de dezgust din cauza organizatorilor care, intr-o sala dotata cu aer conditionat, nu au avut bunul simt sa il si PORNEASCA, lasandu-ne astfel in conditia ingrata de a ne multumi cu vizionarea filmului si cu gandul ca la un moment dat se va termina.
Am plecat un pic dezamagit de la film, de conditia bucurestenilor, de maniera de a scrie scenarii fara consistenta prea mare in ziua de azi, de aroganta/nesimtirea/complacerea unora si a altora. Per ansamblu, aveam asteptari mult mai mari de la acest film, dar ma bucur ca am descoperit o adevarata "noua valoare " in cinematografie in persoana lui Mark Strong, asa ca numai pentru el, si merita sa vizionati acest film. Rating-ul meu - 7.5!

Un comentariu:

Anonim spunea...

A fost destul de clasic..dar dargut..eu cred ca si-au jucat bine rolurile (cu exceptia lui Russell Crowe)...eu una nu m-am plictisit 2 ore jumate....
Cat despre atmosfera din sala..inca traim in romania si e plin de tarani