luni, 20 aprilie 2009

Pastele! De ce romanii....?


Hristos a inviat!

Si totusi, am cateva dileme pe care nu mi le pot explica:

  • De ce la 1 noaptea, sambata seara, in seara de Pasti, de inviere, e COADA LUNGA la shaworma?!
  • De ce sarbatorile au ajuns sa fie considerate prilejuri de a ne imbuiba cu bucate iar gandurile noastre sunt indreptate strict catre alcool, mancare si lenea de dupa?
  • De ce masacram in cateva zile cateva zeci de mii de miei?!
  • De ce marketingul a distrus si aceasta sarbatoare prin inventarea Iepurasului de Pasti?? Si cand ma gandesc ca americanii chiar au un soc cand afla ca acesta nu exista.. :))))
  • De ce am ajuns sa vopsim ouale in TOATE culorile posibile?? ciclam, mov, roz, verde, purpuriu, albastru, galben, etc.... oare voua va curge prin vene sange curcubeic? :P
  • De ce, tinand cont ca cu o saptamana inainte, zi de zi, ora de ora, pe toate posturile tv, se atentioneaza oamenii sa nu consume in exces alcool si mancare, totusi, an de an vedem a doua zi la stiri, sute de cazuri de intoxicatie alimentara?! Oare sunt toti masochisti?!
  • De ce in prima si a doua zi de Pasti, populatia blocheaza complet drumurile tarii?! Stiu de ce: pentru ca, zic ei, "incearca sa profite de vremea buna si sa mai iasa din cotidian, la o iarba verde, un pahar de bautura, un fotbal, un mic, un gratar.."
  • De ce oamenii nu mai canta "Hristos a inviat din morti" ?! Tuturor le e rusine! Oameni buni, acel cantec nu e de demonstrat calitatile vocale, ci bucuria fata de Invierea Mantuitorului!
Momentan m-am mai descarcat un pic pe blog.... si astfel.. o parte din mine s-a relaxat....

2 comentarii:

lemurul spunea...

bwahah, vorbesti da shaorma de la Prosper? =)

Nynush spunea...

:) Da...romanii si sarbatorile. Dar nici romanii nu mai sunt romani get beget, acum au gadget-uri si merg la fast food, detin money si incep, mediaza si termina o conversatie cu okey, oricand fiind pregatiti sa scoata fraza din engleza adanc periata.

Si atunci de ce sarbatorile sa fie romanesti si traditionale ca la buni acasa? Cand la bunica in sat vin jmecherii ca la gangsta paradise si isi implanteaza ultimele branduri -Sarmani si alde Sarrieri- in modele cu fitza de BMW + variatiuni pe tema...

De ce sa papi oul rosu cd poti sa-l faci violet ca rochita Mango a gagicii din cel mai recent video Romanesse? De ce sa mergi la biserica sa iei lumina cand poti ajunge in club si sa vezi acolo ce joc de lasere -mama, mama- si bum bum mai sexy decat Prohodul?

Intrebari care se inalta catre nicaieri, poate monsieur Jiji sa se roage pt tara asta mioritica si sa mai salveze ceva din ea!